اطلاعات دارویی و طب سنتی

مطالب علمی روز داروسازی

علل چاقی و بيماريهای ايجاد کننده
نویسنده : حکیم - ساعت ۳:٥٢ ‎ب.ظ روز جمعه ٥ بهمن ۱۳۸٦
 

 ۱- خوردن بیش از حد مواد غذایی و تنقلات

۲- کم بودن فعالیت جسمی

۳- بیماریها و اختلال فیزیولوژیک

۴- استعداد ارثی و ژنتیکی

وقتی که فعالیت جسمی کمی دارید باید عادت کنید که کم غذا بخورید که معده شما کوچک شود و زودتر سیر شود .خوردن برنج - نان و غذای پر چرب وزن را اضافه کرده و ایجاد سکته قلبی و مغزی میکند .

کم کاری تیروئید باعث شده تبدیل چربی به قند در بدن کند شود پس چربی در بدن ذخیره میشود .یکی از بیماریهای عمده در چاقی اختلال در هورمون جنسی است در زنان افزایش استروژن و در مردان کاهش هورمون تستسترون موجب تجمع چربی در بدن میشود . در زنان افزایش ترشح آندروژن  باعث چاقی و افزایش موهای زائد در ناحیه لب و زیر چانه میشود  و باید آزمایش خونی و هورمونی داد .

غم و غصه باعث و فشار عصبی باعث تجزیه پروتئینهای بدن و دفع مواد ازت دار در نتیجه لاغری را بهمراه دارد . در بعضی افراد این روند بر عکس است و سوخت و ساز در بدن از کار می افتد و تجمع مواد غذایی و در نهایت چاقی را بهمراه داریم .

خوردن ماست بدون چربی و ترش و سیب ؛ خیار؛انگور جلوی چاقی را میگیرد .

خوردن کورتن  باعث تجمع چربی و مایعات در ناحیه گردن ؛ پهلو ؛سینه ها و بازو میشود .

از نظر ارثی و ژنتیکی باید گفت ثابت شده است که تعداد سلول های ذخیره کننده چربی  فقط در اوایل تولد و در چند سال  بعد رخ میدهد و بعد از بلوغ سلول های ذخیره کننده چربی رشد و تکثیر ندارند.

از نظر علمی ثابت شده است که افراد چاق بدنشان قند سوز است و چربی را ذخیره میکنند و مرتب گرسنه هستند چرا که قند بسرعت میسوزد و بدن نیاز به غذا دارد . اما افرادی هستند که بدنشان چربی سوز است و قند را نگه میدارد بنابر این کم اشتها و لاغر هستند. پس افرادی که بدنشان قند سوز است نباید از شیرینی و تنقلات استفاده کنند بلکه از میوه و سبزی بیشتر مصرف کنند.

غذای مسموم کننده فرایند حیاتی ومتابولیسمی بدن

مهمترین غذاهای مضر و مسموم کننده  واکنش بیوشیمیایی بدن

۱- سوسیس ؛ کالباس ؛ و همبرگر بعلت استفاده از مواد افزودنی که باعث حالت بخشیدن به این مواد است مانند نیتریتها و محافظت کننده ها.

۲- کنسرو های غذایی از تن ماهی گرفته تا سبزی جات

۳- انواع نوشابه ها شیمیایی که با مهارت بنام نوشابه عصاره میوهای با رنگها و طعم میوه های یعنی تمام نوشابه گاز دار به غیر از مواد مصنوعی و شیمیایی مضر  چیز دیگری به بدن نمیرسانند.  چه اشکال دارد اگر در رستوران بسیار شیکی میرویم بجای این نوشابه های چند رنگ آب معدنی بنوشید . اما یک نوشابه ایرانی که از دیر باز در فرهنگ ما بوده استفاده از دوغ است اما باز نه بصورت تجاری با مواد افزودنی بشرطی که خودتان آن را درست کنید که حتما در گزارش های بعدی طرز ساخت آن را برایتان مینویسم.

۴- تنقلات که با طراحی زیبا در صنعت تولید می شود. انواع چیپس؛ شکلات ؛آدامس ؛ پفک ... که در دنیای امروز بیشتر بچه ها را هدف قرار میدهد .

حال چرا چنین ترکیبات خوراکی مجوز تولید میگیرند . در جواب این سوال باید گفت امکانات مالی ؛ یعنی پول و یا زد بند های دیگر از جمله روابط و در نهایت رشوه . بهر حال این مواد ماهرانه سلامتی افراد را هدف قرار می دهند مخصوصا در بچه ها که بوسیله امکانات مالی شرکت های تولید کننده فریاد تبلیغ محصولاتشات در مطبوعات و صوتی و تصویری در بوق کرنا میباشد.   

استفاده از رنگهای فریبنده در مواد غذایی که بسار خطر ناک بوده ؛ امروزه رنگی با نام رنگ خوراکی غیر مضر وجود خارجی ندارد.

یکی از علل بیماری دیابت در نسل جدید استفاده از نوشابه گاز دارکه از شیرین کننده مصنوعی استفاده شده و از طرفی باعث چاقی مزمن میشود.